שושני גבינה וצימוקים לשבועות
סטפן לייק | המתכון באדיבות: שמרית No Comments on שושני גבינה וצימוקים לשבועותהתכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו
- הגאון הרב אברהם יוסף בדברים נוקבים: "נשיאה בעול היא הדדית"
- צה"ל השמיד עשרות רקטות שהיו מוכנות לשיגור לרחבי הארץ
- בערב שביעי של פסח שומעים ורואים את שירת הים • צפו
- יומיים אחרי התאונה: השר בן גביר שוחרר מבית החולים
תגיות
אביגדור ליברמן
איראן
ארה"ב
אריה דרעי
בחירות 2015
בחירות תשע"ט
בית שמש
בני ברק
בני גנץ
בנימין נתניהו
הליכוד
המהדורה המרכזית
הקורונה
הרב אייל אונגר
זמן אוויר
חי ברדיו
חמאס
חרבות ברזל
חרדים
טרור
יאיר לפיד
יהדות התורה
יעקב ליצמן
ירושלים
ישראל
מהדורת הבוקר
מזג האוויר
מנחם טוקר
משה גפני
משטרה
משטרת ישראל
משרד הבריאות
נגיף הקורונה
נפתלי בנט
עזה
עניין משפחתי
פיגוע
פלח שוק
צה"ל
קורונה
ראש הממשלה
רחל פסטג
ש"ס
שירים
שירים חדשים
מרכיבים ל25 מיני שושנים:
- 1/23 כוסות קמח (500 גרם)
- 1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
- 1/2 שקית משפר אפיה
- 100 גרם חמאה רכה
- שקית סוכר וניל
- 2 ביצים גודל L
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
- קורט מלח
החומרים למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
- ביצה 1 גודל L
- 2 כפות קורנפלור או קמח
- כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידה מלימון אחד
- 1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)
למריחה ולקישוט:
- ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה
- מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי
- משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
- בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה
- מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים
- מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
- משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
- מפזרים אבקת סוכר.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.